Марек Юнион-Ивкони получи шампионската купа, след като служебно стана шампион на България. Причината е известна - отказът на Пирин Балканстрой да играе в решителния трети мач.

Момчетата на Найден Найденов днес изиграха демонстративен мач в благоевградската зала "Скаптопара". Марек имаше за съперник сборен отбор на България, който надигра с 2:1 гейма (22:25, 25:23, 25:16).

Така волейболистите на Дупница завършиха с победа в първенството, а двубоят беше достоен завършек на техните усилия през целия сезон, което им донесе шампионска титла, чакана цели 13 години от клуба.

Над 1000 зрители изпълниха зала "Скаптопара", за да наблюдават благотворителната среща, приходите от която се даряват за контузения бивш национал Петър Узунов от Арда, който получи травмата си точно в полуфиналите с Марек. След това привържениците станаха свидетели и на награждаването на дупничани. Преди него волейболистите на Марек излязоха със специални тениски, на които отпред беше увековечена първата им титла – "Шампиони 2011/2012", а отзад пък надписът беше: "С Вас сме Стенли и Пеца", в подкрепа на капитана на националния ни отбор по футбол Стилиан Петров и контузения им колега от Арда Петър Узунов. Билетите бяха с цена от 2 лева, а събраните средства ще бъдат дадени за възстановяването на тежко контузения екснационал и волейболист на тима от Кърджали.

Минути преди да вдигнат сред конфети шампионската купа момчетата на Найден Найденов се поляха със шампанско на полето, уважиха феновете си, а и хвърлиха във въздуха треньора си Найден и помощника му Христо Райчев.

От БФВ и НВЛ освен медалите бяха подготвили три купи – за заелите първо, второ и трето място в Суперлигата тимове на Марек, Пирин Балканстрой и Нефтохимик 2010.

Президентът на БФВ Данчо Лазаров и ръководството на федерацията уважиха демонстративния мач в зала "Скаптопара" и присъстваха на награждаването на новия шампион.

"Пожелавам успех на Марек в Шампионската лига", заяви в приветствието си Данчо Лазаров.