На 27 юни във Виена ще се проведе церемонията по изтегляне на жребия за най-силния клубен волейболен турнир Шампионска лига. Австрийската столица за 18-и път е домакин на тази Гала вечер, като сега церемонията ще бъде в двореца „Хофбург“.

Най-добрите 28 мъжки и 20 женски отбора от Европа са в очакване на жребия. Българският шампион Марек Юнион-Ивкони за трета поредна година е част от семейството на най-силните волейболни клубове. Дупничани са водач на 4-а урна, което означава, че няма да се изправят срещу 6 други отбора, а именно: Лугано (Швейцария), Посойница (Австрия), Чешке Будьовице (Чехия), Нолико (Белгия), Белгородие (Русия) и Будва (Черна гора). Водачи на 7-те групи са един руски - Зенит (Казан), три италиански Чукине Лубе,  Перуджа, Пиаченца, както и три полски отбора  - Скра (Белхатов), Ресовия (Ржежов) и Ястржебски Вегил.

Разпределението на отборите можете да видите ТУК!

Домакин на церемонията е президентът на CEV Андре Майер. И тази година ще бъдат наградени волейболисти, допринесли за развитието и популяризирането на играта. На церемонията през 2013 година приз получиха Османи Хуанторена и Йована Бракочевич.

Волейоблната Гала вечер може да гледате директно от 21:15 на 27 юни  - ТУК!