Марек Юнион-Ивкони (Дупница) приключи с участието си в европейските клубни турнири за този сезон. В последния си мач от Група F на мъжката Шампионска лига българският първенец отстъпи с 2:3 (26:24, 26:28, 25:23, 23:25, 12:15) пред гостуващия Аркас Спор (Измир, Турция).

Дупничани обаче се нуждаеха от задължителна победа, за да продължат участието си във втория по сила евротурнир Купата на ЦЕВ и това поражение сложи край на тазгодишната им еврокамнатия.

В първия гейм гостите наложиха надмощие, но благодарение и на доста брак в изпълнението на начални удари не успяха да дръпнат много напред в резултата. След второто техническо прекъсване заработи блокадата на Марек. Благодарение и на чудесните си прояви в защита, дупничани стопиха изоставането си от 4 точки, за да изравнят при 19:19. Все пак Аркас стигна до два поредни геймбола при 24:22. Българският тим не само успя да ги спаси, но и излезе напред в резултата, след което с успешна блокада на Тодор Вълчев затвори гейма при 26:24 в своя полза.

Втората част вървеше много равностойно и през цялата и продължителност разликата в резултата надмина 1 точка само два пъти. На двете технически прекъсвания Марек имаше минимален аванс, а със страхотен ас на Тодор Вълчев дупничани поведоха с 18:16. Измирлии обаче изравниха веднага след това, след малко поеха инициативата и първи стигнаха до геймбол. Цели четири такива отърваха домакините преди Гордън Перин да промуши топката за последната точка в гейма – 28:26 за Аркас.

Турците продължиха да имат известен превес в началото на третия гейм и в един момент излязоха с 3 точки напред при 15:12. Беше време българите отново да се посъбудят и при серия от сервиси на Борислав Апостолов Марек излезе на второто техническо прекъсване с точка аванс. Надмощието, което домакините наложиха след това, доведе добра преднина при 23:20, но последва бързо изравняване за 23:23. Все пак дупничани събраха сили и с успешна атака на Дмитрий Бахов и спечелено единоборство над мрежата от Златан Йорданов те спечелиха гейма с 25:23.

В четвъртата част волейболистите на Глен Хоуг наложиха тотално надмощие и започнаха да трупат преднина. При 11:19 Найден Найденов отписа гейма и започна да прави смени, за да даде почивка на някои от титулярите си. Този ход като че ли приспа противника и резервите на Марек постепенно се върнаха в гейма. Те намалиха изоставането си до 20:22, но с две поредни точки Аркас стигна до 4 поредни геймбола. И това не отказа младоците в българския тим и те спасиха първите три от тях. Все пак с мощна бомба на Перин логиката в този гейм възтържествува и мачът отиде в пети гейм.

Тайбрекът започна точка за точка, но след 4:3 за Марек турците постигнаха 5 поредни точки при сервиси на Либерман Агамес и поведоха с 8:4. Домакините заиграха малко по-концентрирано и със страхотни изяви най-вече на Тодор Вълчев успя да намали изоставането си до 11:12. За повече обаче силите не стигнаха и Аркас спечели гейма с 15:12 и мача с 3:2.