Волейболният шампион Марек Юнион Ивкони продължи домакинската си традиция срещу ЦСКА, като за пета поредна година не допусна да бъде победен на свой терен. Дупничани записаха седми пореден успех в Суперлигата с 3:1 (22:25, 25:22, 25:20, 28:26) в 13-ия кръг на първенството.

"Червените" тръгнаха уверено в първия гейм, държейки аванс от две точки, който към края им помогна да го спечелят. Марек бързо се съвзе и във втората част не изпусна водачеството, взимайки играта със същия резултат.

Дупничани допуснаха изравняване на точките в третия гейм, след като водеха с 5:1, но след това се мобилизираха и го затвориха по категоричен начин. В четвъртия гейм ЦСКА се хвърли да се връща в играта и бе близо до крайната си цел, но от 16:18, домакините докараха резултата до 24:21. "Армейците" намериха сили да спасят мачболите, като още на два пъти се връщаха в играта, но в крайна сметка Марек взе своето, спечели гейма и мача..

Най-полезен за шампионите от Марек стана Станислав Величков със 17 точки (2 блока, 41% ефективност в атака и 25% перфектно посрещане), а Венцислав Трифонов реализира още 15 точки (3 блока, 2 аса и 71% ефективност в атака) за победата. За "червените" над всички бе Радослав Парапунов със страхотните 32 точки (1 блок, 2 аса и 53% ефективност в атака), но неговите усилия не бяха достатъчни за успеха.

 Резултати и класирания във волейбола - ТУК !!!