Мъжкият волейболен отбор на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) не успя да се противопостави успешно на своя първи съперник в третия по сила евротурнир за Купата на претендентите. В пернишката зала "Миньор" домакините бяха разгромени от Локомотив (Харков, Украйна) с 0:3 гейма (16:25, 22:25, 20:25) и на практика се лишиха от реални шансове да продължат напред в състезанието след реванша в Украйна другата седмица.

След освобождаването на двама свои играчи през уикенда, старши треньорът на Марек Милчо Миланов имаше на разположение само 10 волейболисти за днешния двубой. Изненадващо, гостите изиграха мача без най-високия си състезател Микола Рудницкий, въпреки че той създаде доста проблеми на Марек в същия турнир миналата година с друг украински отбор - ИмпексагроСпорт (Черкаси).

Топреализатор на мача стана украинският диагонал Олександр Стаценко с 16 точки, информира volleyball.bg. За Марек Минчо Минчев отбеляза 10.

Срещата бе наблюдавана от около 300 човека, като близо стотина бяха колоритни фенове на Локомотив, които не спряха шумно и ентусиазирано да подкрепят своя тим през целия мач и напълно заглушиха скромната агитка на Марек. /БЛИЦ