Марек Юнион-Ивкони проведе първа тренировка на испанска земя. Точно в 13:00 часа наше време шампионът на България по волейбол стартира своето занимание в зала "Лос Планос" в Теруел.

Единствен националът Мартин Божилов има лек здравословен проблем. От няколко дни либерото лекува настинка, която е почти отшумяла и няма да му попречи утре вечер да даде най-доброто от себе си срещу КАЙ Теруел.

Мачът от група "В" на Шампионската лига по волейбол е от 21:15 часа българско време. Тази вечер, от 21:00 часа, е и първата официална тренировка на дупничани.

Както е известно, отборът е от вчера в Испания. След като стачката на авиокомпания Луфтханза прати тима за Валенсия на две групи, с полети през Цюрих и Палма де Майорка, вечерта след пристигането бе свободна.

"Надявам се да се получи добър мач, но ние да го спечелим. Отборът на КАЙ се различава като състав от двубоите ни преди две години. Освен това играе по-бързо, залага основно на скорост. Ние разполагаме с млади момчета. Тези мачове в Шампионската лига са за тях. Целта пред Марек е да им дава възможност да трупат опит срещу силни съперници и да се учат от двубоите на най-високо ниво", заяви треньорът Найден Найденов пред журналиста от радио "Кадена Сер" Хавиер Хане./БЛИЦ