Четирикратният волейболен шампион на България Марек Юнион-Ивкони" ще приеме за първи път в Дупница мачовете си от груповата фаза на Шампионска лига. За това се похвали мениджърът на отбора Людмил Найденов.
 
"Разговарях с БФВ за ситуацията при нас. Шефът на международния отдел Илия Илиев е провел разговор с Европейската конфедерация по този въпрос. Имаме положително становище от там. Очакваме през септември месец да изпратят лицензионна комисия, която да направи проверката на залата в Дупница, за да ни позволи да играем у дома си.

Залата ще отговаря на всички европейски изисквания за провеждане на срещи от такъв ранг. От разговорите ми с кмета на Дупница - г-н Чимев, знам, че съоръжението ще бъде готово най-късно средата на септември, за да може да започнем и подготовка", заяви шефът пред zadupnitsa.com.

"Знаете, че у дома и стените помагат. Друго е да играем пред 1500 наши фенове", допълни Найденов. 

"Няма да изневерим на политиката си, която носи успехи през последните години и ни превърна в хегемони на мъжкия волейбол. Даваме път на младите да трупат опит и да се развиват в тези международни битки с възможност за трансфери в чужбина.

Разчитаме на силна детско-юношеска школа с развиване на собствени кадри, на които да се дава път за израстване в Европа. Това е правилната политика за целия спорт у нас, не само за волейбола.

Защото хората, като клубния ни президент Ивайло Константинов, които си дават парите за спорта вече 15 години, намаляват от ден на ден", заключи мениджърът на дупничани.

Припомняме, че през последните три години дупничани домакинстваха в Самоков. Мачовете от родния шампионат пък се състояха в залата в Сливница.