Мъжкият волейболен тим на Марек Юнион-Ивкони загуби първия си мач от международния турнир за Купа Черно море в румънския град Констанца. Дупничани не успяха да вземат гейм срещу турския Галатасарай, макар че бяха равностойни във втората и третата част за крайното 0:3 гейма (14:25, 23:25, 24:26).

В третия гейм Марек дори имаше възможност да го спечели при 24:23, но три поредни точки за истанбулския гранд сложиха край на срещата. От втората част в игра за българския тим се появи молдовецът с българско гражданство Дмитрий Бахов, който миналия сезон бе играч на местния Томис (Констанца), като и преди е играл за дупнишкия клуб.

В първия мач от първия ден на турнира треньорът Мартин Стоев и неговият помощник Виктор Карагьозов изведоха Томис до трета поредна победа от началото на подготвителния период, когато те поеха отбора, пише bgvolleyball. Домакините победиха сръбския Нови Пазар с 3:1 гейма (25:17, 25:16, 23:25, 25:21). Българският състезател на румънския тим Костадин Стойков не взе участие в мача, тъй като контузията му в глезена все още не е отшумяла, но според Стоев бившият национал ще бъде на линия за по-сериозните противници като Марек и Галатасарай. Титуляр за Томис бе бившият играч на българския ЦСКА – кениецът Филип Майо. /БЛИЦ