Шампионът на България Марек Юнион-Ивкони започна с тежка загуба тазгодишното си участие в Шампионска лига. В мач от Група "А" на надпреварата избраниците на Найден Найденов отстъпиха на френския Тур с 0:3 гейма (23:25, 21:25, 23:25). Двубоят се игра пред около 500 зрители в зала "Арена Самоков", където дупничани домакинстват в евротурнирите.

По-големият опит на съперника и множеството грешки, които младите волейболисти на Найденов допуснаха, не позволиха на Марек да вземе дори гейм в днешната среща.

В първите два в българите правеха много грешки, коeто улесни опитните гости и те правеха комфортна разлика. Освен това контраатаките на дупничани не бяха на висота.

В третата част шампионите на България заиграха доста по-добре, като успяха да поведат с 16:14 при второто техническо прекъсване с ас на македонския разпределител Георги Георгиев. Този гейм бе най-равностоен, но френските волейболисти успяха да затворят и тази част, с което и да спечелят първите си три точки.

В другата среща от Група "А" Копра Елиор (Пиаченца) с Христо Златанов надигра с 3:1 гейма словенския АЦХ Волей (Любляна).

Следващият мач на Марек Юнион-Ивкони в Шампионска лига е на 29 октомври (вторник) - гостуване в Любляна.