Марек Юнион-Ивкони ще търси минимум точка в гостуването си на КАЙ (Теруел) в мач от четвъртия кръг на група "В" на волейболната Шампионска лига. Това заяви пред БЛИЦ треньорът на дупничани Найден Найденов. Шампионът на България допусна досега две загуби - 1:3 от Локомотив (Новосибирск) в Самоков и 0:3 от Ястржебски Вегиел в Полша. Испанският тим също търси първа точка в турнира, след като и той отстъпи на въпросните съперници в групата.

Интересен факт е, че Марек и КАЙ играха през 2012 година при първото участие на дупничани сред най-добрите тимове в Европа. Тогава българският отбор загуби с 2:3 в Теруел и след това спечели с 3:1 в "Арена Самоков".

"Съвсем различен отбор от първата година, когато дебютирахме в турнира. Въпреки това очаквам по-добро представяне от наша страна и да вземем каквото е възможно. В сравнение с предходните две срещи, сега имаме по-голям шанс за това. Отборът на КАЙ (Теруел) играе бързо, има не лош стил на игра. Компенсира ръстовото си изоставане с много скорост. Но мисля, че ние се посъвзехме в последно време и играем все по-добре. Ще търсим минимум точка", коментира Найденов, който изведе България до олимпийски бронз на Летните игри в Лондон през 2012-а.

Венцислав Трифонов, който игра срещу Локомотив (Новосибирск), е аут до края на сезона. БЛИЦ вече ви информира, че центърът претърпя операция на дясното рамо. Въпреки това Найден Найденов вярва, че това няма да се отрази сериозно на Марек.

"Венци липсва на отбора. Но сега нямаме време и право да мислим за неговото отсъствие, защото то е за дълго. Павел Душков започна да навлиза в ритъм и да се представя все по-добре. Вярвам, че това ще компенсира липсата на Венци. Като цяло Марек подобрява играта си независимо от кадровите проблеми. Липсата на състезатели обаче дава своето отражение особено когато става въпрос за мачове от Шампионската лига", каза още Найденов.

Мачът между КАЙ и Марек в Теруел е на 4 декември, четвъртък, от 21:15 часа българско време.
Светослав Костадинов/БЛИЦ