Марек Юнион-Ивкони (Дупница) не допусна изненада при гостуването си на шампиона в редовния сезон на Висшата лига - "Ботев" (Луковит) и записа победа с 3:0 гейма (25:22, 25:22, 25:20) в 1/8-финал на турнира за Купата на България.

Подкрепяни от над 300 зрители в зала "Христо Ботев" в Луковит домакините дадоха сериозен отпор на момчетата на Найден Найденов в първия гейм. Резултатът се движеше точка за точка, като "Ботев" дори имаше малка преднина при 19:18. Тимът от Суперлигата обаче все пак защити реномето си и бе по-концентриран във финалните разигравания.

Втората част отново започна равностойно, но този път гостите от Дупница значително по-рано решиха изхода й в своя полза и влязоха в надлъгването над двайста точка с добра преднина от 23:20, пише bgvolleyball. В третия гейм Марек дръпна с две точки при 9:7 и 15:13, след което нямаше проблеми да затвори мача с 3:0.

Така бе сложен край на победния поход на "Ботев" след 9 поредни успеха във Висшата лига и 2 в турнира за Купата на България. За последно отборът от Луковит загуби през ноември при гостуването си на Хайстер Волей-ЛТУ.

За тима на д-р Валери Марков остава утехата, че може да търси реванш срещу днешния си съперник следващата година, когато "Ботев" почти сигурно ще намери място в Суперлигата. /БЛИЦ