Шампионът Марек Юнион-Ивкони започна с победа новия сезон в Суперлигата, след като в мач от 2-ия кръг се наложи с 3:0 гейма (30:28, 25:17, 25:21) над "Левски Бол" при гостуването в столичната зала "Христо Ботев". Както е известно, двубоят на дупничани на старта срещу Пирин (Разлог) бе отложен заради участието на селекцията на селекцията на Найден Найденов в Шампионската лига. "Сините" пък започнаха сезона с победа в Добрич, но срещу Марек преклониха глава.

треньорът на "Левски Бол" Джузепе Лорицио започна със състава, на който залагаше през подготвителния период и като резерви останаха високите братя Василий и Цветан Петрови. Наставникът на Марек Найден Найденов също не изневери на титулярния си тим.

Домакините първи успяха да направят разлика от три точки, с която се оттеглиха на първата техническа пауза. Шампионите обаче подобриха значително блокадата си и това даде резултат, след като поведоха с 15:13, съобщава bgvolleyball. Играчите на Марек вече виждаха как взимат първия гейм, но силна серия на капитана на "сините" Христо Цветанов от сервис направи частта маратонска. В крайна сметка шампионите взеха своето след оспорвано 30:28.

Във втория гейм играчите на Найден Найденов имаха далеч по-малко проблеми и успяха да се откъснат с 18:12, а след това и да поведат с 2:0.

Третата част бе доста оспорвана, като никой от двата отбора не се откъсна, а при първата техническа пауза "Левски Бол" поведе с 8:7. След това обаче дупничани успяха да обърнат и да вземат гейма в свои ръце.

Топреализатор на двубоя стана Венелин Кадънков от гостите, който заби 20 точки (2 блокади, 53 % в нападение), а 9 добави Станислав Величков (1 ас, 2 блокади, 43 % в атака), който се появи като резерва.

Интересното е, че играчите на "Левски Бол" не записаха нито една директна точка от сервис, а Смилен Мляков се отличи с 13 точки (39 % в нападение). Една по-малко направи Симеон Александров (39 % в атака), а капитанът Христо Цветанов остана с 10 (1 блокада, 82 % в нападение).

В зала "Христо Ботев" имаше сериозно присъствие на фенове от Дупница, които подкрепяха своите любимци. Сред публиката в залата бе селекционерът на Либия Виктор Карагьозов, вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев, националният разпределител Георги Братоев, както и младежкият национал и център на Монтана Венцислав Рагин.