Марица (Пловдив) посреща състава на Славия-СУ (София) в мач от четвъртия кръг на женската Национална волейболна лига. Двубоят е днес от 17:00 часа в залата на Пловдивския университет. В трите си срещи досега вицешампионките нямат загубен гейм и се надяват да продължат перфектната си серия с четвърта поредна чиста победа от началото на сезона, за да не изостанат от другия безупречен до този момент тим – този на шампионките от "Левски". Вчера "сините" победиха като гост ЦСКА (София) с 3:0 и са начело в класирането с 12 точки и без загубен гейм в четири мача. Така, ако "жълтите" успеят да ги догонят с един тригеймов успех срещу "белите" днес, "Левски" и Марица ще влязат в дербито помежду си следващата седмица в столицата от абсолютно равни позиции. Славия пък се намира на предпоследното пето място във временното класиране с 3 точки от една победа и две загуби дотук.

“Всичко е наред в нашия състав преди днешния мач. Всички състезателки са здрави и готови за игра“, обяви треньорът на Марица Иван Петков. 

“В групата за двубоя няма да бъде диагоналът Силвана Чаушева. Така сме преценили, за да дадем възможност на други момичета да вземат участие в тази среща. Надявам се да се получи хубав мач, ние да играем добре и да победим“, добави Иван Петков.