Волейболните Марица (Пловдив) и ЦСКА се класираха за финалната четворка на републиканското първенство за девойки старша възраст, от предварителна група "Б" на турнира, мачовете от която се играят в столичната зала "Васил Симов".

След втория ден на надпреварата двата отбора се откроиха с една класа над останалите и са с еднакъв актив от по три победи, без нито един загубен гейм, съобщава Viasport.bg. Така точковото съотношение става определящо за временното класиране, като дава засега първото място за Марица.

Това стана, след като в днешния ден пловдивчанки отбелязаха две изключително лесни победи над Велбъжд (Кюстендил) и Етрополе, като и в двете срещи не дадоха на съперничките повече от 22 точки общо за целия мач. След вчерашните два успеха, днес волейболистките на ЦСКА също записаха чиста победа над Локомотив (Сф), но общо за трите мача дадоха повече точки на противниците.

В този си вид класирането е само до утре, 3 април (сряда), когато двата отбора застават в директен двубой за първото място в групата. Двубоят е в столичната зала "Васил Симов", като започва в 13:30 часа.

Борбата при останалите отбори в групата продължава до последно, тъй като след четвърто място няма да има битки за останалите до 12-ото. Тимовете ще бъдат поставени в крайното класиране по коефицент от постигнатите резултати в предварителната фаза.