Марица се класира за полуфиналите в Национална волейболна лига за жени, след като записа втора чиста победа в четвъртфиналната си серия срещу ЙЕБ (Шумен). Тимът на Иван Петков се наложи като гост с 3:0 (27:25, 25:14, 25:19).

Както и в първия мач преди три дни в Пловдив, обаче, и този път първият гейм се оказа доста труден за тима на Марица, а домакините стигнаха до геймбол при 25:24. Все пак, не без помощта на влезлите по-опитни състезателки, гостенките не допуснаха изненада и взеха частта с 27:25.

Юлия Богмацер, Виктория Григорова и Таня Събкова останаха на терена като титулярки за втория гейм. Психологическият момент също не бе на страната на шуменки и те сякаш се предадоха. Това се отрази в резултата от следващите две части и така Марица спечели мача за 70 минути игра.

Топреализатор на срещата стана диагоналът на гостенките Силвана Чаушева - 15 точки. Центърът Мария Данчева добави 13 точки, Вангелия Рачковска – 11, а Таня Събкова - 10. Най-резултатна за Шумен бе Стефани Стефанова, завършила с с 10 точки.

На полуфиналите Марица ще играе срещу ЦСКА, след като „червените“ елиминираха Славия. Мачовете са предвидени за 8, 11 и 14 април, като пловдивчанки ще има домакинско предимство, ако се стигне до трети двубой.