Марица (Пловдив) се класира за полуфиналите в турнира за Купа България по волейбол за жени. В четвъртък в столичната зала "Христо Ботев"тимът ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Левски и ЦСКА. Двата гранда ще се срещнат помежду си в същата зала утре, като всеки от тях ще се опита да избегне шампионките като полуфинален съперник.

Като подарък за имения ден на своя мениджър Борис Халачев тази вечер момичетата на треньора Иван Петков спечелиха убедително и втория си мач от Група А - 3:0 (25:11, 25:19, 25:14)* срещу друг местен тим – Славия (София), след 67 минути игра и си осигуриха първото място в групата. Славия ще спори за второто в директен сблъсък с Казанлък Волей (Казанлък) утре.

Въпреки че отборът на Славия излезе подсилен с двете волейболни националки Лора Китипова и Юлия Стоянова и с една от най-добрите плажни волейболистки на България – Русена Сланчева, както и с мъжкия национал Мартин Божилов като помощник-треньор, "жълто-сините" доминираха от самото начало.

Топреализатор на срещата стана Силвана Чаушева с 13 точки. Нася Димитрова добави 10. Най-резултатна за Славия в мача беше капитанката Русена Сланчева с 12 точки.