Треньорът на женския волейболен тим на Марица (Пловдив) Иван Петков говори за подготовката на отбора за новия сезон, както и за предстоящите приятелски срещи.

"Подготовката ни засега преминава изцяло в Пловдив. Предстоят ни доста интересни контролни срещи. От 18 септември на гости ще ни бъде турският отбор Бурса Бюкшехир Беледие (Бурса). Ще бъде организиран и турнир за Купа Пловдив, който се налага като традиционен. Миналата година по средата на сезона започнахме да даваме шанс на млади момичета да играят в отбора. Тази линия ще я продължим", заяви Петков.

Три нови състезателки ще тренират с Марица в следващите седмици.

"Анелия Минчева, Ивелина Монова и Ивелина Ковачева, които последно играха зад граница, за момента тренират с нас, но е възможно отново да осъществят трансфери в чужбина. Силвия Андреева е напълно възстановена и тренира на 100 процента. Ани Радичева също вече тренира с отбора след майчинство. Нови състезателки няма да има с изключение на центъра Мария Данчева от ЦСКА, която е при нас и е въпрос на време да се осъществи този трансфер", каза още Иван Петков.