Волейболистките на Марица победиха ЦСКА с 3:1 (25:16, 25:14, 22:25, 25:22) в дербито от третия кръг на Националната волейболна лига.
Макар и без болната капитанка Диана Малинова и националката Жана Тодорова пловдивчанки затвориха първата част при убедителното 25:16. Отличната игра на разпределителката Анелия Минчева бе подплатена от 3 нейни аса, а геймът спечелен с 25:14 с мощна атака на Пролетка Иванова за последната точка.

С капитанката Даниела Кънчева на терена вече като титулярна разпределителка на ЦСКА “червените” взеха третия гейм с 25:22 и се върнаха в мача.

Момичетата на Юлия Иванова обаче не успяха да направят пълен обрат и пловдивчанки поеха контрол върху събитията на терена, за да достигнат до крайния успех с 3:1. Най-много точки - 20, отбеляза Гергана Димитрова от ЦСКА. Най-резултатни за победителките бяха Пролетка Иванова с 15 точки и Силвия Андреева с 14. Марица излезе еднолично начело в класирането с 9 точки от три мача, докато ЦСКА се смъкна на трето място с 6 точки и по-слабо точково съотношение от втория “Левски”.