Марица (Пловдив) вече е сигурен полуфиналист в държавното първенство по волейбол за девойки младша възраст. Възпитаничките на Диана Малинова регистрираха две убедителни победи в своята Група "Б" на националните финали в София и вече няма как да бъдат изместени от първите две места в групата.

Вчера "жълто-сините" не срещнаха проблеми с връстничките си от Бдин-Вида (Видин) и ги победиха с 3:0 гейма (25:11, 25:9, 25:19). Днес Марица се справи и със Спартак Интерком Груп (Варна). Пловдивчанки се поздравиха с нов категоричен успех – 3:0 (25:9, 25:15, 25:15).

В другия мач от първия състезателен ден домакините от Левски (София) победиха Спартак с 3:1. Така вече и въртележка не може да изхвърли маричанки от полуфиналите. В петък в зала "Люлин" техен съперник за място във финала ще бъде един от отборите Казанлък Волей (Казанлък) и ЦСКА (София), които вече си осигуриха първите две места в другата Група "А".

Утре, четвъртък, от 17:00 часа Марица излиза за последния си мач в групата – срещу Левски. Този двубой ще определи и дали "жълто-сините" ще завършат групата на първо или на второ място.