Марица (Пловдив) постигна четвъртата си победа над Казанлък Волей (Казанлък) от четири мача досега за този сезон в женската Национална волейболна лига. В отложена среща от единадесетия кръг на редовния сезон, играна тази вечер в Града на розите, вицешампионките надиграха домакините с 3:0 (25:15, 25:23, 25:18) и вече имат 47 точки от 16 победи и 2 загуби, изоставайки на 1 точка от водача Левски (София), който обаче е с един изигран мач по-малко.

Марица наложи надмощие още от самото начало на мача, повеждайки със 7:0. Розите не успяха да се справят със сервисите и блокадата на пловдивчанки, допуснаха и много непредизвикани грешки и отстъпиха първата част с 15:25. Силната игра на Жълтите на тези два елемента продължи и във втория гейм, но те също създадоха прекалено много брак в играта си, което направи гейма оспорван. Все пак Марица го спечели, макар и с минималното 25:23. В третата част вицешампионките отново поеха инициативата изцяло в свои ръце, като вече и нападението се включи пълна мощ. Казанлъчанки опитаха да се борят с по-прецизна игра и по-ефективни атаки, но това и стигна само за 18:25.

Капитанката Ана Радичева стана топреализатор на мача с 14 точки за победителките, следвана от центъра Милена Димова с 11 точки, 7 от които от блокада. Особено силно впечатли с успешните си начални удари разпределителката