Волейболният шампион Марица (Пловдив) направи първа тренировка в зала „Бурхан Фелек“ в Истанбул, където утре (5 ноември) ще се изправи срещу домакините от Еджзаджъбашъ ВитрА в мач реванш от втория кръг на женската Шампионска лига.

Момичетата на треньора Иван Петков ще проведат още една тренировка утре сутринта от 09:15 часа, а самият двубой със световните клубни шампионки в съботния следобед е от 16:00 часа. В първия мач, който се изигра във вторник в Пловдив, Марица отстъпи с 0:3.

“Това е мач, който трябва да изиграем, и не си правим някакви прекалено оптимистични илюзии. По-скоро ни интересува начинът, по който ще играем и дали ще успеем да изпълним задачите, свързани с това да затрудним отбора на Еджзаджъбашъ. Тези мачове със световния клубен шампион са голям плюс за нас – не само за нашия клуб, но и за българския волейбол. Ние трябва да си извлечем максимално добри изводи, което ще ни помогне и в следващия етап от участието ни в евротурнирите,” призна треньорът Петков пред клубния сайт.