Марица (Пловдив) се наложи срещу "Левски" с 3:1 гейма (28:30, 25:23, 25:19, 25:21) в първия мач от финалния плейоф в Националната волейболна лига за жени, състоял се пред пълни трибуни в столичната зала "Люлин".  Така настоящите вицешампионки и нови носителки на Купа България поведоха в серията с 1:0 победи, а вторият мач е на 5 май, вторник, в залата на Пловдивския университет в Града под тепетата, отново от 17:30 часа. Играе се до две победи от максимум три мача.

С по-силен сервис и по-добра защита "Левски" натрупа 5 точки аванс за 14:9 в първия гейм, но Марица реагира навреме, за да изравни при 15:15, не без заслугата на два поредни аса на Таня Събкова, и да поведе с 19:18. Стигна се до много драматичен завършек, с чести смени на водачеството и с краен успех за домакините при 30:28 след оставено съмнение за докосване от блокадата при една атака на Марица, отсъдена в аут през заключителните секунди на гейма. Във втория гейм Марица поведе с 11:6, но със страхотна игра на своята блокада при сервиси на Гергана Петрова Левски обърна за 11:10, а на второто техническо прекъсване вече водеше с 16:13. Гостенките изравниха до 18:18, като отново ас на Събкова донесе равенството. Пак се заформи оспорван епилог преди Мирела Шахпазова да влезе в игра за сервис при първия геймбол за Жълтите и с ас да оформи крайното 25:23. Големите амплитуди в резултата бяха характерни и за третата част. Така след 19:14 за Марица Сините постигнаха 5 поредни точки и изравняване, но реакцията на пловдивчанки бе серия от 6 точки при сервиси на Весела Бончева, отлични прояви на Милена Димова на блокада и успешна атака на Силвана Чаушева за крайното 25:19. В тази част гостенките нанизаха цели 8 точки от блокада.

Четвъртият гейм вървеше равностойно до 21:20 за Марица при лек превес на момичетата на Иван Петков. Последваха 3 поредни точки за пловдивчанки, а при втория мачбол изящен пайп на капитанката Ана Радичева оформи крайното 25:21 и отприщи радостта сред феновете в жълто по трибуните и пред телевизионните екрани.

Топреализатор на срещата стана Силвана Чаушева с принос от 21 точки за победата на Марица. Ана Радичева и Таня Събкова добавиха по 18 точки, а младата Йоанна Атанасова впечатли с 5 точкови блокади. От другата страна на мрежата най-резултатна бе Мирослава Паскова с 20 точки, а със 7 точки от блокада се отличи Вероника Бежандолска.