Марица (Пловдив) победи като гост Феникс 09 (Шумен) с 3:2 (21:25, 25:22, 23:25, 25:6, 15:12) в среща без значение за класирането от последния 21-и кръг от редовния сезон в женската Национална волейболна лига на България. Независимо от този резултат, пловдивчанки завършиха на четвърто място с 42 точки от 14 победи и 7 загуби и ще срещнат Славия-СУ (София) в четвъртфиналните плейофи.

Капитанката Ваня Върбанова изведе Феникс до победата в първата част като допринесе за нея с 6 точки. Във втория гейм на свой ред най-резултатна бе капитанката на Марица Диана Малинова. Подпомогната и от подобрената игра на сервис и блокада от своите съотборнички, тя направи 7 точки за изравняването. Пловдивчанки водеха убедително през по-голямата част от третия гейм, но в крайна сметка домакините се наложиха с минимален аванс – 25:23. Четвъртата част бе катастрофална за Феникс и Марица я спечели с безапелационното 25:6. В тайбрека се получиха обрати в резултата, но в крайна сметка сервисът и блокадата на момичетата на Иван Петков отново си казаха думата и Жълтите си тръгнаха като победителки.

Диана Малинова стана топреализатор на мача с 21 точки за Марица. Мира Тодорова добави 19 и получи най-високата статистическа оценка измежду всички на терена. Ваня Върбанова бе най-резултатна за Феникс с 16 точки.