Волейболният шампион на България при жените Марица (Пловдив) ще играе във втория по сила европейски клубен турнир за Купата на CEV. Тегленият в Люксембург жребий определи за първи съперник на пловдивчанки отбора на Дофин (Шарлероа), вицешампион на Белгия от последните два сезона. На България се полага само едно място в третия по сила евротурнир - Чалъндж къп.

С оглед на регистриралите се отбори и подадените заявки ЦЕВ реши да премести пловдивчанки с едно ниво нагоре, което означава, че Марица ще изиграе минимум четири мача в евротурнирите през сезон 2015/2016 година. В първия си мач срещу Дофин, Марица ще гостува в Белгия между 27 и 29 октомври, а реваншът в Пловдив трябва да се състои между 12 и 14 ноември.

Във втория кръг победителят от този двубой ще трябва да премери сили с победителя от сблъсъка между германския Шверинер (Шверин) и чешкия Оломуц. Загубилият пък ще премине в турнира за Чалъндж къп, където ще се изправи срещу победителя от срещите между германския Роте Рабен (Филсбибург) и португалския Атлетико (Вила Нова де Фамаликао).