Женският волейболен Марица (Пловдив) ще замине за Турция, за да изиграе четири контроли. Водената от мениджъра Борис Халачев група ще пътува в неделя и се очаква да се завърне в Пловдив седмица по-късно.

В понеделник (27 март) шампионките на България ще гостуват на един от най-добрите отбори в турската втора лига - Балъкесир Бююкшехир Беледийеспор (Балъкесир). Мачът е от 17:00 часа българско време.

В сряда и четвъртък (30 и 31 март) пловдивчанки ще изиграят два мача срещу лидера в турската втора дивизия Серамиксан Спор (Тургутлу) на българската националка Десислава Николова. В събота (2 април) момичетата на Иван Петков ще премерят сили и с първодивизионния Салихли Беледийе Спор (Салихли).

Марица вече игра контроли с всички тези отбори по време на лагера си в Бурса през месец януари. Тогава шампионките надиграха Серамиксан с 3:1, завършиха 2:2 със Салихли и загубиха от Балъкесир след тайбрек.

Спарингите следващата седмица ще бъдат част от подготовката на пловдивчанки за предстоящите полуфинални плейофи в НВЛ Демакс+ срещу ЦСКА, които започват на 8 април./БЛИЦ СПОРТ