С бързи победи се поздравиха българският Марица (Пловдив) и турският Нилюфер Беледийеси (Бурса) във втория състезателен от женския волейболен турнир за Купа “Пловдив” и превърнаха утрешната среща помежду си във финал за новоучредения трофей.

Домакините сразиха вицешампиона на България “Левски” Волей (София) с 3:0 (25:11, 25:14, 25:17) за точно час игра. Силвия Андреева отново стана топреализатор на мача, като наниза 15 точки за победителките, следвана от капитанката на пловдивчанки Диана Малинова с 10. Централната блокировачка на Марица Милена Димова пък се отличи със 100% успеваемост в нападение, като завърши точково и седемте атаки, които опита. Нася Димитрова пък бе най-резултатна за “Левски” с 9 точки.

Още по-бърза бе победата на Нилюфер в първия за деня мач. 55 минути бяха достатъчни на момичетата от Бурса, за да надиграят шампиона на Македония Форца Волей (Скопие) с 3:0 (25:15, 25:10, 25:15).

Така днес от 17:00 часа непобедените все още Марица и Нилюфер ще се срещнат в зала Олимпиада в директен двубой за спечелването на първата Купа “Пловдив”, а преди това, от 14.00 часа първата си победа и третото място в турнира ще гонят “Левски” и Форца.