На рождения ден на своя мениджър Борис Халачев женският волейболен отбор на Марица (Пловдив) стигна до тайбрек като гост на елитния турски тим Чанаккале Беледийеспор (Чанаккале).

Приятелската среща завърши при резултат 3:2 (25:20, 25:16, 24:26, 21:25, 15:8) в полза на домакините. В първите два гейма българският тим не успя да се справи със сервисите на Чанаккале и турският отбор наниза цели девет аса, за да поведе с 2:0. В третата част и Марица започна да бележи точки от линията за начален удар. Значително подобри и играта си в нападение, с което успя да вземе гейма с 26:24. С цели пет аса (три от Габриела Цветанова), пловдивчанки наложиха надмощие и в четвъртата част, за да изравнят след 25:21. В тайбрека се развали посрещането на Жълто-сините, а от там пострада и атаката. Домакините се възползваха, за да затворят мача в своя полза след 15:8.

Джерен Кестиренгьоз стана топреализатор на мача с 27 точки за победителките. Най-резултатна за Марица беше Силвана Чаушева с 16. Двата отбора ще се срещнат за още една контрола в Чанаккале по-късно днес.