Звездата на националния ни отбор по волейбол Матей Казийски е поставил ултиматум на ръководството на федерацията свързан със селекционера Радостин Стойчев. 27-годишният посрещач, който е известен с дългогодишното си приятелство и привързаност към Стойчев, ще напусне националния тим на България, ако Радо бъде отстранен от поста.

Както е известно, президентът на федерацията ни инж. Данчо Лазаров възнамерява да провокира Стойчев сам да си тръгне, за да не плаща неустойка по договора му. Контрактът на специалиста изтича след края на Олимпиадата догодина.

На Общото събрание в Правец не беше обсъждана смяната на Стойчев, но почти всички членове са против него и отдавна му кроят шапка. Среща между Радо и федерацията ще има през ноември, на която се очаква да бъдат уволнени директорът Николай Николов и тийм мениджърът Георги Събчев, както и да бъдат орязани правомощията на Стойчев. При новите условия е много вероятно треньорът сам да си тръгне, каквато е и целта на Лазаров, пише “Меридиан Мач”.

Ако това се случи, ще го последва и асът на тима Матей Казийски. Играчът и без това смятал да се откаже от тима след Олимпиадата в Лондон. Ако Казийски се откаже, федерацията може да го накаже по-тежко дори и от Ева Янева, която “изгоря” за 2 години след скандалите в женския тим./БЛИЦ