Волейболният национал Методи Ананиев се завърна в Левски. Той за трети път ще облече екипа на „сините“. Посрещачът, известен като Мечката, се готви с отбора повече от два месеца и след като не получи достатъчно примамлива оферта от чужбина, реши да остане. 33-годишният Ананиев вече игра в няколко от контролите и бе картотекиран за новия сезон, който за Левски стартира в петък с гостуване на Марек Юнион Ивкони.

Ананиев започна кариерата си преди 15 години в Левски, а през 2016 г. заедно с Андрей Жеков, Боян Йорданов, Ивайло Лалов и Венцислав Рагин помогнаха на тима да се спаси от изпадане в края на един изключително труден сезон.

„Тренирам от доста време с отбора. Имах предложения от чужбина, но не бяха достатъчно подходящи за мен и реших да остана. Наистина се надявам с опита си да помогна на младите момчета и е напълно възможно да изкарам и целия сезон тук. Очаквам много труден мач, защото Марек Юнион Ивкони се подсили с някои добри и опитни състезатели. Надявам се нашите младежи да запазят концентрация и да покажат на какво са способни. Ако се справим с изпълнението на сервис и играта ни на блок, вярвам, че ще победим“, коментира Ананиев пред клубния сайт.

„В Левски са събрани много талантливи момчета плюс някои доста опитни като Смилен Мляков и Теодор Богданов. Мисля, че ще се получи добра сплав и ми се иска да се представяме добре във всеки мач. Нещата изглеждат по коренно различен начин спрямо краткия ми престой преди 3 години и половина, очевидно клубът се развива в правилна посока. Проблемът тогава бе, че нямаше кой знае колко по-опитни, от които да попиваме. За кратко се засякох с Андрей Жеков и Боян Йорданов, но те заминаха за чужбина. Преди това Тодор Алексиев беше в състава, но и той отпътува. Същевременно обаче сега си давам сметка, че в момента нещата като тренировъчен процес са на светлинни години спрямо това, което беше тогава. В момента играчите тук се развиват много бързо, а ние трябваше да отидем в чужбина, за да започнем тепърва да учим много неща“, допълни волейболистът.

„Помня първия си мач за Левски, въпреки че беше доста отдавна - през 2004 г. Треньор беше Брунко Илиев, лека му пръст, който ме пусна директно в един мач от Шампинската лига - срещу "Будва" в Подгорица“, припомни си Методи Ананиев.