Воденият от Атанас Петров Медичина (Търгу Муреш) победи у дома шампиона 2004 Томис (Констанца) в последния 22-ри кръг от редовния сезон на женското първенство в Румъния. Въпреки че мачът не бе от значение за крайното позициониране на двата тима в таблицата, Габриела Цветанова, Виктория Григорова и съотборничките им дадоха всичко от себе си да изковат този успех. Разгромните резултати в първите два гейма явно докачиха достойнството на Сирените и те тръгнаха да гонят обрата в третия, повеждайки с 22:17, но Петров прибягна до смени, които се оказаха успешни и доведоха до крайното 3:0 (25:14, 25:17, 26:24).

“Това беше най-добрият ни мач за този сезон”, коментира българският специалист пред bgathletic.

“Записахме повече от 50% успеваемост в атака, около 80% на посрещане, 8 точкови блокади и 10 аса. Мога да кажа, че бяхме по-добрият отбор във всяко отношение. В плейофите трябва да продължим по същия начин. Мисля, че отборите са горе-долу на едно ниво и никой не е фаворит", допълни той.

Медичина завърши редовния сезон на шесто място с 31 точки от 10 победи и 10 загуби и в четвъртфиналите ще срещне Щиинца (Бакъу), който завърши на трето място с 46 точки от 15 победи и 5 загуби.