Нова доза емоции очаква волейболните фенове през уикенда. В ефира на RING ще бъдат излъчени два мача от италианската Серия "А". Тренто приема Перуджа в събота, а в неделя е българското дерби между Цветан Соколов и Матей Казийски.

В събота вечер от 19 ч. по RING Трентино Волей - най-добрият домакин в италианския шампионат, ще посрещне най-силния гост - Перуджа. Вкъщи отборът от Тренто няма загуба, но този път предизвикателството е сериозно. От другата страна на мрежата ще застанат Вилфредо Леон и Александър Атанасиевич, които са начело при изпълнителите на сервис през сезона. Двубоят е и директен сблъсък за първото място.

В неделя, отново по RING от 19:15 часа, е дългоочакваният сблъсък между Цветан Соколов и неговия Лубе Чивитанова и Калцедония Верона на Матей Казийски.

Срещу Равена в предишния кръг Соколов се отличи с 13 точки и заедно с кубинското трио - Османи Хуанторена, Йоанди Леал и Роберланди Симон, ще бъде солидна заплаха за гостите от Верона. Те обаче се преобразиха изцяло след привличането на Казийски и миналия уикенд едва не изненадаха лидера Перуджа.