Четиринадесетте волейболисти, участвали в турнира във Франция са окончателния състав, с който нашата страна ще бъде представена на Световното първенство в Италия, съобщи за bgvolleyball.com мениджърът на тима Евгени Генчев. Селекционерът на националите Сливано Пранди не дочака крайния срок до 24 септември и оповести още днес българският тимовия лист за Мондиала.

„Промяна не се предвижда. Това са волейболистите, които ще играят. Сутринта Пранди се обади на Методи Ананиев и му съобщи, че ангажимента му с националният отбор приключи. Ананиев е свободен да замине за италианският си клуб", допълни Генчев.

Досега посрещачът тренираше в София, очаквайки евентуална повиквателна от италианският селекционер в последния момент, но решението на Пранди прекъсна тази надежда. Така Ананиев може да се включи в подготовката на отбора си Вибо Валентия, който е първодивизионен клуб на Апенините.

Днес националите направиха поредната си тренировка в Дюнкерк, като в късния следобед заминават за Париж. Поради липса на полет, нашите ще пренощуват в хотела на летището, като утре пътуват за Торино. В събота българите излизат за първия си мач от предварителна група „Е" в Торино срещу Китай./БЛИЦ