Милиони евро загуба понесе волейбола заради трагедията с полския президент Лех Качински. Държавният глава и още над 90 души, сред които шефът на олимпийския комитет на страната Пьотр Нуровски, загинаха в самолетна катастрофа в Русия.

Заради индицента бяха отменени финалите на волейболната Шампионска лига, които трябваше да стартират вчера в Лодз. Организаторите са понесли страхотни финансови загуби, а четирите финалиста също бяха засегнати от отлагането на турнира.

Само 1 милион евро са загубите от продадени около 26 хиляди билета за финалните двубои. Освен това хиляди фенове на СКРА (Белхатов), Динамо (Москва), италианския Тренто и словенския Блед също се охарчили излишно.

Руските привърженици на Динамо, където играе Теодор Салпаров, са пътували над 30 часа с автобус и са дали по около 1000 евро, за да присъстват на срещите в Лодз. Почти толкова време са пътували и феновете на Тренто, воден от Радостин Стойчев, където са българите Матей Казийски и Цветан Соколов.

Общата стойност на загубите от отлагането се оценява на около 10 милиона евро. Все още не е ясно кога и къде ще се проведе турнирът./БЛИЦ