Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева ще открие на 24 август (събота) новоизградения мултифункционален спортен комплекс в Горна Малина от 16,30 часа.

Проектът е финансиран по Програма “Развитие на селските райони“ на Европейския земеделски фонд. Новата зала е с капацитет 700 седащи места, а игралното поле покрива европейските стандарти за волейбол, баскетбол и хандбал.

"За мен е чест да бъда тук и да споделя радостта на жителите на общината по повод новата спортна придобивка. Изграждането на съоръженията са плод на активната работа и целенасочената дейност на общинското ръководство, а резултатите са налице. Програмата на нашето правителство включва изграждането на подобни многофункционални спортни обекти във всички българаски общини, подчерта Георгиева. За пореден път става ясно, че спортът е двигателна сила и помага за задържането на младите хора в населените места, а това е част от работата на ръководеното от мен министерство. Осмислянето на свободното време на младите хора е един от приоритетите ни."

Новата спортна зала ще бъде тествана със срещата по волейбол между мъжките отбори на България и Франция.