Младежкият национален отбор на България постигна четвърта поредна победа с 3:2 срещу връстниците си от Русия в серията от приятелски срещи, които двата тима изиграха в Благоевград като част от подготовката си за Европейското първенство в Дания и Полша това лято. В завършилата в зала "Скаптопара" контрола "лъвчетата" се наложиха с 3:2 (25:22, 22:25, 24:26, 25:15, 16:14) след 104 минути игра.

Българите спечелиха първия гейм най-вече благодарение на силните си сервиси и чудесната игра на блокада. Това продължи и във втората част, но руснаците успяха да надделеят с подобрена игра в нападение и на блокада, съобщава bgvolleyball.com. Третата част беше гейм на многото грешки в играта на двата отбора. Българите направиха две повече и загубиха с 24:26. Със силно нападение и силна блокада момчетата на Мирослав Живков напълно доминираха в четвъртия гейм и вкараха срещата в пети. Тайбрекът бе много равностоен, като накрая домакините празнуваха като победители.

Отново руският национал Алексей Кобильов бе най-резултатен в мача, като този път той наниза 27 точки за своя тим. Диагоналът на България Иван Иванов бе топреализатор за победителите с 18 точки.

Двата отбора направиха опит да изиграят и една контрола вчера, извън предварително планираните четири, но поради прекъсване на тока в зала "Скаптопара" тя не се състоя.