Националният отбор по волейбол на България за девойки младша възраст, който водеше подготовка до сега в София, замина днес за Пловдив.

От днес младите ни волейболистки започват тренировки в залата на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Именно в нея ще се играят мачовете от група II на Европейското първенство по волейбол 2015, което ще се проведе в Пловдив и Самоков от 28 март до 5 април.
Така седем дни преди началото на еврошампионата девойките ни вече са на място, като продължават с най-важната част от подготовката. В залата на Пловдивския университет те ще играят и две контроли със Сърбия, като мачовете ще бъдат следващата седмица.

"Заминаваме сега в Пловдив, за да имат време момичетата да свикнат със залата, с обстановката. Това е много важно за представянето ни в предстоящите двубои", коментира за " BGvolleyball" треньорът Радослав Бакърджиев.

В момента в разширения състав тренират 15 момичета, като за Европейското първенство групата ще бъде от 12 състезателки. Какъв обаче ще е окончателният състав ще стане ясно точно преди старта на шампионата, разясни селекционерът.