Националният отбор на България за юноши старша възраст постигна трета поредна победа срещу авторитетния тим на Русия в последната контрола между двата състава, играна в зала Самов в едноименния град. И днес мачът беше петгеймов, макар че "лъвчетата" първо спечелиха с 3:1, а после загубиха допълнителния пети гейм за крайното 3:2 (25:21, 25:21, 23:25, 25:23, 12:15).

За разлика от предните два дни, основен разпределител на българския тим беше Добромир Димитров, който се справи отлично с основните си задължения, отчете се и с три точкови блокади. Двамата ни центрове Венцислав Трифонов и Венцислав Рагин също се представиха страхотно и получиха най-високата статистическа оценка в българския отбор. Топреализатор на мача стана Николай Пенчев с 20 точки.

В допълнителния пети гейм наставникът Николай Желязков пусна в игра много от резервните си играчи, като Пламен Драгиев регистрира 80% добро посрещане. За отбора на гостите по 16 точки реализираха Иван Никишин и Олег Центалович.

На националите, които се готвят за Европейското първенство в Беларус, предстоят силен приятелски турнир в Тунис и още три контроли в Самоков срещу отбора на Белгия./БЛИЦ