Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

БЛИЦ разбра за уволнение в националния отбор по волейбол в навечерието на финалния турнир на Световната лига, който предстои в зала "Арена Армеец". Мениджърът Георги Събчев е премахнат от поста по нареждане на инж. Данчо Лазаров.

Шефът на волейболната ни федерация дори не е уважил искане на националния селекционер Найден Найденов. Наставникът държал Събчев да продължи работа в тима, но Лазаров го уволнил. БЛИЦ припомня, че бившият волейболист на Славия попадна в щаба на Радостин Стойчев в началото на 2011 година, когато смени Евгени Генчев. Преди това Събчев беше на работа в Люксембург, където съчетаваше няколко функции - на играч и ръководител в местен клуб.

БЛИЦ разбра, че от федерацията са предложили на вече бившия мениджър на националния волейболен отбор да остане на поста и за предстоящите мачове с Аржентина, Германия и Португалия от Световната лига, след което обаче той нямало да бъде използван за Олимпиадата. След като Събчев разбрал, че няма да пътува за Лондон, напуснал "трикольорите" още сега.

3_15.jpg
Георги Събчев (снимка: BGvolleyball.com)