Още един проблем с контузен играч притесни селекционерът на националния ни отбор по волейбол Радостин Стойчев. Виктор Йосифов получи травма на вчерашната тренировка. Състезателят е изкълчил глезен и днес ще му бъде направен ядрено-магнитен резонанс.

“Изкълчи глезен след приземяване върху крак на играч от другата страна на мрежата. Ще мине на резонанс, за да видим какво точно е състоянието му", заяви Радостин Стойчев на днешната пресконференция преди двубоите с Япония в събота и неделя във Варна.

“Тази седмица на облекчен режим тренираха Цветан Соколов, Матай Казийски и Теодор Тодоров. Надявам се поне двама от тях да могат да играят срещу Япония. Може би ще се наложи да излезем в доста нетрадиционен състав, това обаче не трябва да повлияе на резултатите", допълни Стойчев.

“Японците играят много добре в защита, освен това показват много висок дух във всеки мач. Стилът им е коренно различен от този, който играе Германия. Япония играе с много бързи топки. Не сме свикнали да излизаме срещу отбори с такава скорост, но това не трябва да е извинение за нас. Ще изисквам да постигнем желания резултат, няма значение играта ни. С течение на времето и тренировките тя ще се подобрява. Сега са важни победите. Срещу Япония излизаме за победи", завърши селекционерът./БЛИЦ