Разпределителката на ЦСКА и националния отбор на България Лора Китипова е пред договор с азербайджанския Игтисадчи Баку. Треньор на тима е италианецът Емануеле Сбано. Волейболистката от няколко дни е в Азербайджан. Лора Китипова беше част от националния отбор на България на Европейското първенство в Италия, но получи малко шанс за изява. 21-годишната старозагорка започна сезона в ЦСКА, с който стана шампион миналата година.

Игтисадчи започна добре шампионата на Азербайджан, като в първия кръг победи Азерьолсервис с 3:0. Тимът участва в европейските клубни турнири и спечели първия мач срещу Динамо (Букурещ) за Купата на ЦЕВ с 3:0.

Ако Лора Китипова остане в Игтисадчи, ще е петата българка в Азербайджан. Три националки защитават цветовете на Локомотив (Баку) – Мария Филипова, Диана Ненова и Кремена Каменова. Треньор там е Петър Шопов, който е помощник на бившия национален селекционер Драгутин Балтич. Добриана Рабаджиева играе за Рабита (Баку), с който спечели световния клубен шампионат./БЛИЦ