Монтана прави опити да се подсили с волейболните национали Валентин Братоев и Николай Николов за турнира за Купата на България. Това разкри шефът на тима Стоян Костов.
 
Правилникът позволява за турнира отборите да картотекират волейболисти, който през сезона са играли в чужбина. Както е известно, Монтана се падна в трудна група заедно с Марек Юнион-Ивкони, Нефтохимик 2010 и Арда. В другата група са Добруджа 07, Виктория Волей, Пирин (Разлог) и „Левски Бол“.
 
„Нашата група е много тежка, а другата много по-лека. Освен това отборите от другата група, които продължат на полуфиналите, имат предимство, че остават в Добрич. На тези от нашата група пък ще предстои седемчасово пътуване от Сливница. Ние може да се подсилим с Валентин Братоев, както знаете неговият брат Георги играе при нас. Искаме да вземем и един център и ще говорим с Ники Николов“, коментира Костов.
 
Мачовете от груповата фаза на Купата на България ще се играят между 20 и 22 април. Първите два тима от всяка група продължават напред за финалната четворка, която ще бъде на 24 и 25 април.