Марек Юнион-Ивкони (Дупница) победи гостуващия Монтана с 3:1 гейма (25:16, 25:27, 25:16, 25:16) в среща от 4-ия кръг на мъжката волейболна Суперлига на България.

Избраниците на Найден Найденов не срещнаха особена съпротива в първата част и благодарение на отлично посрещане и ефективни сервиси я спечелиха убедително. Във втория гейм те също поведоха със стабилна разлика, но допуснаха много лични грешки към края, което позволи на гостите да върнат интригата.

Влезлият на мястото на капитана на монтанчани Бранимир Баев посрещач Николай Антонов остана в игра за третата и четвъртата част, но това не помогна много на тима да постигне нещо повече в този мач. Водени от своя капитан Златан Йорданов, дупничани отново стегнаха редиците, понамалиха грешките и затвориха двата гейма при същия резултат като първия – 25:16.

Златан Йорданов стана топреализатор на срещата с 21 точки, от които цели 4 аса и 6 точкови блокади, пише bgvolleyball. Диагоналът Георги Елчинов добави 17 точки, а Иво Кендеров впечатли с 80% успеваемост на атаката през центъра. За гостите най-резултатен бе Цанко Цанков с 12 точки.

Спечелените три точки върнаха Марек Юнион-Ивконии в челната тройка на класирането, където те имат 8 точки от 3 победи и 1 загуба. Монтана е с точка по-малко след 2 победи и 2 загуби от началото на сезона.