Близо 10 000 билета са продадени за мача между волейболните национали и Сърбия на 9 май, съобщава "24 часа". Тогава е втората ни среща от олимпийската квалификация, а интересът е огромен.

Проверка на "24 часа" установи, че към момента са останали под 1800 билета за сблъсъка с европейския шампион, който ще участва на турнира в "Арена Армеец" без най-добрия си нападател Иван Милкович. За по-хубавите места обаче вече няма пропуски. Цял сектор е резервирал Националният волейболен фенклуб, а около 1000 места се пазят от федерацията. Нашите момчета стартират на 8 май срещу състава на Словения, а последната среща от групата е на 11 май с испанците.

Днес към подготовката на националния отбор трябва да се присъединят капитанът Владимир Николов, Матей Казийски, Андрей Жеков и Цветан Соколов. Те получиха кратка почивка след последните мачове на клубните им отбори в италианската серия "А1". Късно снощи в София пристигна и главният помощник на Стойчев - Камило Плачи. Опитният специалист води Кунео, който отпадна на полуфиналите.

Остава под въпрос евентуалното участие на Валентин Братоев, Боян Йорданов и Данаил Милушев. Тримата са ангажирани с клубните си отбори Сора, Дженоа и Молфета, които стартираха плейофните битки в италианската серия "А2".

Бившият национален селекционер Силвано Пранди подписа нов договор с Латина. Учителя направи феноменален сезон с отбор, който според първоначалната цел трябваше да се бори да не изпадне. Латина обаче се класира за полуфиналите на "А1", където загуби на два пъти от Тренто.

Пранди има набелязани състезатели за новия сезон и според запознати не е изключено да привлече и българин.