ЦСКА се завърна победно в Европа. Тимът на Александър Попов се наложи с 3:1 (25:16, 25:22, 18:25, 25:17) над швейцарския шампион Амрисвил в първи 1/16-финал на Купата на CEV. Около 4000 зрители подкрепяха „червените“ в зала „Арена Армеец“ и видяха успеха, дошъл след 115 минути игра.

Домакините спечелиха лесно първия гейм, но гостите оказаха по-голяма съпротива през втората част. Импулсът в играта на гостите си пролича в третия сет, който те успяха да спечелят.

Волейболистите на Амрисвил поведоха с 3:0 в четвъртата част, но последваха 10 последователни точки в полза на ЦСКА. В един момент „червените“ дори имаха аванс от 10 точки, като преднината се оказа достатъчна за спечелването на мача.

Най-резултатен за успеха на ЦСКА беше ветеранът Смилен Мляков, който реализира 15 точки. Друг опитните играчи Христо Цветанов добави 9, а младият Яни Георгиев завърши със 7. Себастиан Щегмайер се отличи с 16 точки за Амрисвил.

Тимът на Александър Попов се нуждае само от два спечелени гейма на реванша в Швейцария след седмица, за да продължи напред в турнира за Купата на CEV.