Ръководството на волейболната федерация обеща солидна премия на националите, ако вземат поне бронзов медал от стартиращото днес европейско първенство. Президентът на БФВ Данчо Лазаров и първият вицепрезидент Иван Тодоров се срещнаха с отбора преди сутрешната тренировка.

Двамата пожелаха успех на състезателите и демонстрираха увереност във възможностите им да постигнат нещо значимо на шампионата. Лазаров гарантира, че "трикольорите" ще получат 200 000 лева, ако стигнат поне до бронз. При евентуално класиране за финала сумата ще бъде увеличена.

"Наясно сме, че не е нужно да ви мотивираме финансово, за да покажете максимума от възможностите си. За нас обаче е нормално да подсигурим премия за едно силно представяне. Вие полагате огромен труд и заслужавате да бъдете възнаградени за него", заяви шефът на федерацията.

Националите стартират тази вечер на шампионата. Първият ни мач е от 21:00 часа българско време срещу Чехия, като ще бъде предаван директно по ТВ7, както и в БЛИЦ с картина.

Един час преди срещата ще стане ясно кои двама играчи ще отпаднат. Селекционерът Камило Плачи ще вземе решение в последния момент и след преценка на медицинския щаб. В полския град Гдиня пристигна и агитка от около 50 души, която ще подкрепя бурно тима ни.

От националния фенклуб са подготвили тъпани, знамена и малка хореография.

НАШАТА ГРУПА "D"
Мачовете се играят в зала "Видовишкова" в Гдиня, Полша

20 септември
18:00 часа, Русия - Германия НЮЗ7
21:00 часа, Чехия - България ТВ7

21 септември
16:00 часа, ГерманияБългария ТВ7
19:00 часа, Русия - Чехия

22 септември
16:00 часа, БългарияРусия ТВ7
19:00 часа, Германия
Чехия

КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА „D“
 
 
Отбор М П З Коеф.
ГР
Точки
България              
Чехия              
Германия              
Русия