Считаният за най-добър волейболист в света Жиба се опита да се оправдае за мача-пародия, който Бразилия изигра при загубата от България с 0:3 в Анкона на световното първенство в Италия.

„Това е черен отпечатък върху кариерата ми! Аз не исках да мина през него, но на практика световното първенство започва в понеделник. България прояви липса на уважение, като излезе със стартов състав без титулярните си разпределител и либеро. Не знам защо българите ни се ядосват, че сме загубили. Всички го правят тук, дори и Русия вчера. Разпределителят ни Бруно не игра, защото му бе дадена почивка", заяви Жиба в интервю за бразилската телевизия SporTV.

“Във връзка с това, което стана тази вечер, нямам думи. Съжалявам за публиката. Нашият начин на действие бе същият като всички други отбори и аз не разбирам защо всички журналисти, са приковали погледите си в Бразилия. Този турнир се характеризира с много стратегията, но не само от нас. Ние трябва да забравим за този мач с България да мислим мисли в перспектива до понеделник, когато срещаме Германия", допълни Жиба./БЛИЦ