Волейболният ЦСКА почти сигурно ще отнесе сериозно наказание от ръководството на Националната лига. Треньорът на "червените" Александър Попов извади състезателите си от терена по време на третия гейм от двубоя с Пирин в Разлог вчера. Дългогодишният наставник на мъжете се ядоса от съдийско отсъждане в ущърб на ЦСКА. След атака на ветерана Ивайло Стефанов топката докосна пръстите на съперник и се отклони към антената. Първоначално главният съдия отсъди в полза на гостите, но след намесата на втория рефер точката отиде за домакините. Ситуацията бе при 1:1 и 16:13 за Пирин.

Срещата бе с телевизионно излъчване, а всички участници в Суперлигата имат договори с НВЛ, в които са заложени санкции. Самият Попов не пожела да коментира решението си, но обеща, че ще пусне официална декларация по случая.

Дежурен делегат на мача бе дългогодишният международен съдия Светослав Златарев. Според него изваждането на отбора е прецедент в историята на българския волейбол. "Нещата станаха много грозни. За първи път от много време в първенството има спонсор и сякаш нещата взеха да потръгват, за да се стигне до този неприятен развой. Случва се съдия да сгреши, но от ЦСКА можеха да подадат контестация, а не да напускат", заяви пред "24 часа" единственият българин в съдийската комисия на международната федерация.

След проведена консултация на BGvolleyball с дежурния делегат на мача Светослав Златарев, стана ясно, че при тази ситуация правилникът, който е по наредбата на Международната федерация (ФИВБ) предвижда победа с 3:1 гейма за домакините от Разлог.
 
Крайният резултат се формира, като се запазват точките от първите два гейма, съответно 19:25 и 25:18. В третата част мачът бе прекратен при резултат 17:13, като се добавят наказателни точки до 25 за Пирин и резултатът е 25:13 за домакините. В четвъртата част, след като не е имало игра на терена се присъжда 25:0 за Пирин.

Така крайният резултат от срещата е победа за Пирин (Разлог) с 3:1 гейма (19:25, 25:18, 25:13, 25:0).