Олимпийският вицешампион с националния отбор на Италия от Атина 2004 Венцислав Симеонов вече не е треньор на волейболния Дея Волей. Новината беше съобщена от бургаския клуб.

„Ръководството на Дея Волей и треньорът Венцислав Симеонов, решихме да се разделим по взаимно съгласие. Благодарим на Венци за съвместната ни работа. Той издигна работата в клуба на много високо ниво, но след колебливите ни резултати през първия полусезон на първенството, на съвместна среща, проведена вчера 02/12/2022, заедно решихме, че е по-добре и за двете страни да прекратим сътрудничеството си”, написаха от Дея в социалните си медии.

„Благодарим на Венци за всичко, което е направил за Дея. Той винаги ще бъде наш приятел и един от нас! Нашият млад и амбициозен отбор дължи голяма част от облика си на хора като Венци! Вярвам му безрезервно като треньор и много го уважавам като човек и въпреки, че това е тъжен момент за нас, аз съм длъжен да се съобразя с неговото решение. Желая успех в бъдещите начинания на Венци и искам да му кажа, че винаги може да разчита на приятелите си тук в Дея!“ коментира д-р Александър Маджуров, президент на Дея Волей.