Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Българският волейболен талант Венцислав Рагин може да стане катарски поданик. Или поне такова е условието, което клубът му Ал-Раян е поставил, за да продължи младият волейболист да играе за отбора и през следващия сезон. С новото си гражданство централният блокировач, сребърен медалист с отбора на България от европейското за младежи през 2010 година, ще трябва да смени и волейболната си националност, за да не запълва ограничените места за чужденци.

Това пък означава, че Рагин няма да може да играе за националните отбори на България и ще пропусне световното за младежи до 23 г. Междувременно Венци стана азиатски клубен вицешампион, но задочно. Тъй като защото е чужденец, той не замина на континенталното първенство в Иран, припомня "Меридиан Мач". На него Ал-Раян се представи много успешно и достигна до финала, който загуби от домакина Кале Мазандаран (Амол) с 0:3.

Квотите за максимум двама чужденци в отбора бяха заети от словенеца Тине Урнаут и бившия кубински национал Майкъл Санчес-Божулев, който има и руско гражданство.