Българският волейболен специалист Стефан Демерджиев, който е главен треньор на канадския клуб ЛИНКС де ла Рив-Сюд Волейбол, провинция Квебек, както същевременно е и международен съдия по плажен волейбол, получи признание за своята дейност в Канада. Сънародникът ни бе награден от местната волейболна федерация.
 
"На ежегодната Галавечер на волейбола - "Gala d′excellence", организирана от Волейболната Федерация на Кебек, бях награден в категорията "Etoiles de Volley-ball" за представянето ми като съдия по волейбол и плажен волейбол. В същата категория, но за треньор и състезател, бяха наградени съответно Глен Хоуг и синът му Никълъс Хоуг за доброто им представяне с националния отбор на Канада", коментира Стефан Демерджиев за BGvolleyball.

"На тази Гала бяха наградени и най-добре представилите се отбори, състезатели и треньори във всички възрастови групи и категории за изминалата година. По време на същата церемония бяха приети и три нови члена в тяхната зала на славата. Седмица след Галата, бях номиниран и свирих финал на един от най-престижните им турнири по волейбол в зала. В това юбилейно 20-то издание на турнира взеха участие най-добрите им отбори, както и отбори от САЩ", завърши българският треньор.
 
В заключение Стефан Демерджиев допълни, че е изключително доволен от признанието в Канада, както и че е удовлетворен от успешна си дейност през изминалата 2014 година, в която той свири финалите на няколко големи турнира.